איך תדעו האם קיימת אהבה או הרגל?
השארת תגובה
אהבה היא עסק נהדר, במידה והנכם מרגישים אותה, אתם בוודאי שוהים מעל גבי ענן.
מאידך, לפעמים אהבה היא תחושה שעשויה להתמוגג.
יש הרבה אנשים אשר נותרים בקשר הזוגי והם אינם יודעים אם זה מתוך אהבה או הרגל?
לפעמים, לא קיימת ההרגשה של חוויית משהו שלילי, ואז בני הזוג מקבלים את הסיטואציה שנוצרה כמו שהיא, חרף העובדה שהם מבינים כי בנמצא מעבר לפינה יותר מכך.
מצב של הרגל הוא מושתת על אינטרס, על הצורך של לא לפוגג את אזור הנוחיות והביטחון שלכם, זה מצב שהחיבור המרכזי בין שני הצדדים הוא אותו אינטרס, אבל איננו רגש ממשי.
במצב של הרגל קיים ניתוק רגשי רב מאוד, שמתבטא בהרגשה של הבדל רב אחד מן השנייה,
הרגשה של התרחקות, אי התאמה, התנכרות. במצב של מחויבות תהיה הרגשה של אי נוחות לנטוש וצורך להיוותר בקשר הזוגי מתוך התבונה שהצד השני מסתמך עליכם וצריך אתכם,
זה עשוי להתבטא מההיבט הכלכלי, הנפשי, הבריאותי או החברתי.
אחד התחושות אשר מניעות את מי שמאוהב, היא תחושה של התלהבות בעת דייט עם הצד השני.
זה וודאי כאשר אחד מן הצדדים שב לבית המשותף שלכם, הנכם נדרשים לקבל אותם בשיא ההתלהבות שלכן, אך משהו צריך להקיץ בכם בעת שאתם מתראים.
במידה והתשובה שלכם שלילית, אולי כבר אינכם מבכרים אותם.
דיכאון אשר לא מוסבר עשוי לקרות לפעמים מאי שביעות רצון של הקשר הזוגי, תחושה של בדידות של אי מיצוי.
במידה ואתם חשים במצב של דיכאון, של אי תחוש ואשר החשק המיני שלכם ירד באורח פלא, תנסו לוודא למה זה קרה. אתם עשויים להסתייע בכל טיפול זוגי, במידה ואינכם מצליחים להגיע למענה בעצמכם.
במידה ואתם לו חולמים על החיים המשותפים שלכם עם הצד השני, במידה ואתם אינכם מפנטזים על הילדים המשותפים בטווח הרחוק, על טיול פנטסטי שתלכו לקראתו,
על חופשות משפחתיות אשר יהיו משותפות לשניכם, עשוי לקרות מצב אשר בו האהבה בין שני הצדדים פשוט התמוגגה לה.
במידה והם מותחים עליכם ביקורת, מלינים על האופי שלכם ואתם נשארים אדישים למצב, משוחח עמכם על רגשותיהם הכנים,
מטיח בכם האשמה שקשורה להיבט של מערכת היחסים בינכם, עשוי להיווצר מצב שבו לא מזיז לכם מה שהצד השני חושב עליכם, זה הוא תמרור עצור לכך שהאהבה בינכם התאיידה וחלפה לה.
אהבה ומשיכה באים בקנה אחד. מנגד, כאשר אתם חשים כי נגמרה המשיכה בינכם ולא מעוניינים בכל קרבה פיסית ולא מתרגשים יתר על המידה בעת קיום קשר מיני, אולי הנכם מתייחסים לצד השני יותר כשותף לדירה לעומת שותף לחיים.