איך לטפל באובססיה של אהבה בזוגיות
תוכן עניינים
בהרבה מצבים במהלך החיים שלכם תדעו איך להתמודד עם דחייה, לעתים תצאו מושפלים, מיואשים ומאוכזבים, אך תתקדמו קדימה אחרי תקופה מעטה ותנסו להגיע לכדי מסקנות ותמשיכו בדרככם, אין זה המצב בקשר אובססיבי.
בקשר זוגי המושתת על אובססיה נמצאת תלות רגשית עמוקה, שלצידה קיים הצורך של הרגעה רגשית.
מישהו בעת אהבה אובססיבית בעל נטייה לשינוי רגשי תנודתי יתר על המידה, הן הוא חווה נקודה של כאב נשפי ונקודת שפל של יגון והן הוא חווה שיא של אושר.
בקרבו של האוהב האובססיבי מופעל מנגנון מוסתר אשר דוחף אותו להמשיך עמוקות אל תוך הקשר הזוגי, לתבוע את ביזיונו, להעלות על פני השטח את האמת ולדאוג שהצד שכנגד יבחין במה שהוא אינו יכול לראות.
אהבה אובססיבית הינה קטלנית למדי.
בתוכה נמצא התנהגות שהיא אימפולסיבית ואיננה שקולה, הרס של העצמי ושל אנשים אחרים, קיים הקושי לראות מתוך היבט רחב על העתיד ועל ההווה – כל אלה הם תסמינים של מישהו אשר עשויה להפוך באופן זמני לכדי מאהב אובססיבי אשר מתעקש להשיג את חלקו, חרף המחיר הרב שהוא והסביבה שלו משלמים.
הדינמיקה של הקשר הזוגי פועלת בצורה הפוכה עבור הציפיות של האדם האובססיבי.
ככל שהוא יבטא יותר את גודל התלות ואת הצרכים הרגשים העוצמתיים שלו, כך הולך מושא אהבתו ומתרחק ממנו.
טיפול באובססיה של אהבה
פנייה של טיפול באובססיה של אהבה איננה עניין של מה בכך.
עליכם לדעת, כי בהרבה מצבים ההתפתחות של אהבה אובססיבית קורית לאחר קשר זוגי ארוך טווח או קצר טווח שבה הקשר היה הדדי.
לרוב יהיה זה האוהב מהאחרונים לאתר את מצב העניינים, אחר חברים טובים וקרובי משפחה בסביבה שלו.
קיים קושי לאוהב האובססיבי לעצור את רגשותיו ומאווייו, בפרט אם הוא חווה זמן מיטבי בקשר הזוגי, בפרט אם הוא מאמין ומקווה כי המצב ישתנה מהר מאוד.
קושי להכיר במצב זה דבר אחד, בהחלט גם המודעות שמומלץ לכם להסתייע בטיפול מקצועי.
ואומנם בהרבה מצבים יש תקופה של הבשלה, כיאה למצב של האוהב האובססיבי, הדחיפה מקרובים או הסבת הנזק והכאב אשר נגרמים על ידו.
אז מגיע השלב אשר בו ישנה מודעות לגשת לקבלה של סיוע מקצועי, אשר יכול לשנות את המצב שלכם.
באהבה אובססיבית טיפול פסיכולוגי עשוי לעזור באופן ניכר, מכיוון שהוא נותן בידכם הבנה עמוקה יותר של גורם האובססיה שלכם.
כך לדוגמה אפשר לאתר על ידי טיפול פסיכולוגי של אובססיה אל ממון היא בעצם הניסיון לפצות על הרגשה של ערך עצמי לקוי ושל נחיתות וכי האובססיה אל קשר בעבר היא ניסיון של מניעה ההכרה הכואבת בעובדה שאינכם אהובים יותר ושאפשר לנטוש אתכם וכיוצא בזה.
הצורה השניה של אובססיה יותר מורכבת עבור טיפול והיא תימצא לרוב כחלק אינטגרלי מהפרעה אובססיבית קומפו לסיבית אשר תבוא לידי ביטוי באובססיה אשר בה מצוקה והיא תסב נזק לתפקוד שלכם.
במצבים כאלה כדאי לפנות אל טיפול קוגניטיבי התנהגותי, אשר בו יאותרו דפוסי חשיבה ודפוסי התנהגות לא אפקטיביים, יירכשו טכניקות של התמודדות עם חרדה ואתם תודרכו אל חשיפה בשלבים למושא הפחדים שלכם.
בחלק מן המצבים כדאי לעשות סינרגיה בין טיפול תרופתי אנטי חרדה אשר יקל על האובססיה שלכם ועל הצורך הטורדני של קיום התנהגות שהיא קומפו לסיבית.
אמצעי מניעה משמעותי הוא ההסברה, בפרט בקרב בני נוער, אשר חשופים למדינה שמציגה בפניהם תמונה מעוותת של קשר זוגי.
ישנה משמעות לכך שתבהירו להם כי סדרה בטלוויזיה מעוותת קשר זוגי ולהבהיר להם כי קנאה שהיא אובססיבית לא מהווה ביטוי לאהבה בריאה, אלא היא חרדה וכי אהבה בריאה מפגישה בין שני הצדדים הנפרדים והאוטונומיים.
טיפול עוזר להקמה של מרחב פנימי מה שייתן בידכם יותר חופש לחשיבה, לרגש ולכינון קשר זוגי מיטבי.
טיפול שיצלח יכול להניח בסיס לקשר זוגי מובשל ומאוזן בכל הקשר החיים, לרבות בתחום של אהבה.