תהליך חתונה ברבנות
השארת תגובה
רוב אזרחי ישראל מתחתנים באמצעות תהליך חתונה ברבנות. אחרים מעדיפים להתחתן בחתונה אזרחית או באמצעות ארגון משפחה חדשה וכך הם אינם צריכים לעבור את כל התהליך ברבנות.
בשלב ראשון על בני הזוג להירשם לנישואין, הם מגיעים ופותחים תיק שבו רשום מלוא המידע עליהם, צילומי תעודות זהות, כתובות ועוד. לאחר מכן עליהם להגיע למפגשים נוספים לתיאום של נושאים בירוקרטיים שונים והם משלמים את האגרות הנדרשות.
בנות הזוג נרשמות לקורס הדרכה אשר בו הן לומדות נושאים שונים כמו נושאי טהרה לגבי טבילה במקווה, שמירה על הלכות השבת, זוגיות ועוד. מדובר בקורס מעניין שנמשך לאורך כמה מפגשים ופותח לבנות הזוג הצעירות צוהר לעולם היהדות וזאת לקראת החתונה הקרבה ובאה.
בתהליך זה בני הזוג בוחרים רב מתוך הרשימה המוצעת להם וזאת לאחר שהם ראו אותה בחתונה, או ראו סרטונים על האופן שבו הוא מקדש את בני הזוג מתחת לחופה. יש זוגות שמעדיפים ברכות קצרות, ואחרים מעדיפים זמירות אשר נהוגות בביתם כמו קידוש בסגנון תימני או מרוקאי.
בנוסף לכך יש המון רבנים שהופכים את החופה והקידושין לגימיקים. חלקם שרים, אחרים מספרים בדיחות שונות לשמחתו של הקהל ועוד. בהתאם לאהבות של בני הזוג הם בוחרים מתוך ההיצע הקיים את הרב שנראה להם המתאים ביותר. לאחר מכן הם נפגשים אתו וסוגרים את יום החתונה כדי שהרב ישריין לו יום זה עבורם.
במהלך ההתארגנות לקראת החתונה יש מקרים שבהם הרבנות מבצעת בדיקות שונות כדי לאשר את הנישואין. הדבר קורה במקרים שבהם נציגי הרבנות אינם בטוחים שהמועמדים לנישואין הם אכן יהודים במצבים הללו נדרשים בני הזוג להוכיח את יהדותם על פי הדורות הקודמים.
לעיתים מדובר בהליך סיזיפי ולא פשוט כיוון שמדובר במסמכים ישנים ולא לכל המשפחות יש את המסמכים הללו. בהתאם לניירת שמוגשת, הרבנות מאשרת או לא מאשרת את הנישואין.
מקרה נוסף הוא כאשר מדובר בחתן או בכלה שאומצו בילדותם. במקרים הללו על הרבנות לוודא שהם לא מתחתנים עם קרובי משפחה מדרגה ראשונה כמו אח או אחות. הבדיקה הזו נמשכת פרק זמן ארוך ורק בסיומה הרבנים מאשרים שיש אפשרות לתיאום טקס נישואין זה, כיוון שלא מדובר בדרך כלל בקרובי משפחה, למעט מקרים חריגים.
לקראת תהליך חתונה ברבנות, בני הזוג סוגרים את כל הקצוות כמו כל הפרטים החשובים עם הרב לגבי מועד האירוע וכל מה שיש להכין עבור החופה והקידושין.
בנוסף לכך בת הזוג מתאמת את התאריך שבו היא תגיע לטבול במקווה הטהרה. ברוב המקרים ההגעה למקווה מתרחשת ביום שלפני החתונה בשעות הערב, אך יש גם כלות שמעדיפות עקב סיבות שונות להקדים ולבצע זאת כמה ימים לפני כן.
לאחר הליך הטהרה, הבלנית מעניקה לכלה מסמך המאשר כי ביצעה את הטבילה כנדרש.